Syksy on kaukokaipuun vuodenaika, eli Jos pääsisin Essenin messuille, näitä pelejä pelaisin

2

30.8.2017 Kirjoittanut JK

Jokaisen lautapeliharrastajan eteen nousee vääjäämättä kysymys: mitäpä jos minäkin joskus matkustaisin Saksan Esseniin maailman suurimmille pelimessuille? Oletettavasti peliharrastaja kysyy tätä itseltään syksynä kuin toisenakin, ja lopulta jonakin syksynä antaa periksi ja varaa liput itselleen, ja ehkäpä ja ehkä jopa toivon mukaan jollekin toisellekin ihmiselle siinä samassa, ihmiselle jonka esimerkiksi tuntee ja jonka kanssa tykkää pelata lautapelejä, pikemminkin kuin postinjakajalleen. Ehkäpä postinjakasi harrastaa myös lautapelejä? Oletko koskaan kysynyt? Viisas nainen totesi kerran, että maailmassa ei ole tuntemattomia, vain ystäviä, joille et ole vielä ostanut lippua Esseniin.

Ehkäpä minäkin joskus et in Arcadia ego. Tänä vuonna en kuitenkaan käyskentele Essenin messuhallien puuvillacollegeolkapäisessä ruuhkassa ja hiilidioksidipitoisessa ilmassa, jota täyttävät em. puuvillacollegeihin tarttuneet pizzan, gyron ja Haribon ruokahalua herättävät tuoksut. Seuraavia uusia pelejä olen silti pitänyt parhaan saksalaisen romantiikan periaatteen mukaisesti silmällä Wanderlustia kokien ja kaukaa kaihoten. (Pakko muuten todeta, etten ole milloinkaan niin harmitellut lukion D-saksan opiskelussa slarvailua kuin Brettspieleihin rakastuttuani. Olisipa opettaja lykännyt pari Kniziaa alkuperäiskielellä silloin eteeni kautta Würfelin!)

Jos olisin Essenissä tänä syksynä, menisin ensimmäiseksi Pearl Gamesin kojulle. Siellä harmittelisin, että slarvailin ranskan kielen opinnoissani, sillä en ymmärtäisi Sebastien Dujardinin englannista kahta sanaa. Tekisin silti parhaani oppiakseni pelaamaan Pearlin uutta julkaisua nimeltä

Otys

Otys on Claude Lucchini -nimisen suunnittelijan ilmeisesti keskiraskas tai sitä kevyempi sukelluspeli, jossa liikutaan syvyyksissä menneen sivilisaation (omamme!) artefakteja etsien. Teema kuulostaa kiinnostavalta, peli näyttää kantta myöten upealta, ja se on tosiaan Pearl Gamesin tuotantoa, firman, joka on tuonut elämääni Troyesin, Tournayn ja Bruxelles 1893:n kaltaisia ilonlähteitä. Jos olisin Essenissä, pyytäisin Pearl Gamesin johtajan Sebastien Dujardinin ja Pearl Gamesin kesäharjoittelijan sekä kojun ohi kulkevan siivoojan nimmarit käsivarteeni enkä pesisi niitä pois ennen kuin maanantaiaamuna arkiseen työhön lähtiessäni (en sentään haluaisi ihmisten pitävän minua hulluna).

 

Kuvat on BGG:stä kopioitu.

 

Tämän jälkeen tarkistaisin Sebastienin (olisimme tässä vaiheessa jo etunimituttuja) demoversion pelistä

Black Angel

Tätä ensi vuodeksi kaavailtua peliä seuraan ristiriitaisin tuntein, koska se sijoittuu avaruuteenzzz zzz zzz, mutta toisaalta sen takana on Troyesinkin trio Dujardin – Georges – Orban. Tiettävästi pelissä on samanlaisia mekaniikkoja kuin tuossa mestariteoksessa, joten antaisin sille ehdottomasti mahdollisuuden. Samalla vaivihkaa tarkistaisin älypuhelimen Google Translatelta, miten ranskaksi kysytään:

Onko perää huhuissa, että Bruxelles 1893:iin olisi joskus lisäosaa suunnitteilla?

Y a-t-il des rumeurs selon lesquelles Bruxelles 1893 serait parfois une extension?

Ja Sebastien vastaisi tähän jotakin, mitä en ymmärtäisi. Hymähtäisin vaivaantuneesti, huutaisin ”Merci toujours, Au revoir!” ja etsisin sitten kojun, jossa esitellään Inka ja Markus Brandin (Village) uutta peliä

Rajas of the Ganges

Tämän pelin värikkyys on hyvin perusteltua, sillä se sijoittuu Intiaan, jossa kuvien ja kertomusten mukaan elämä ei ole harmaata, vaan sisältää kirkkaita päävärejä ja näiden yhdistelmiä. Gangesin rajat eivät ole raukkoja! Peli on värikkäiden läpikuultavien noppien sijoittelua ja työläistenasettelua, molemmat lempimekaniikkojani, ja kyllähän se upealta näyttää. Noppia voi sitten käyttää eri tarkoituksiin, ja niitä voi muokata karmalla. Pelissä on myös hyvältä kuulostava ratamekaniikka, jossa kaksi rataa, vauraus ja maine, kulkevat toisiaan vastaan, ja kun ne kohtaavat, voitat.

Jos olisin Essenissä tänä vuonna, olisin juuri myöhästynyt kojulta, jossa Inka ja Markus signeeraavat kopioita Rajasista, ja se harmittaisi minua, mutta nousisin sen yli. Kotona Suomessa meilaisin Brandeille ja pyytäisin, voisivatko he lähettää minulle postissa kaksi nimikirjoitustaan, jotka teippaisin sitten Villageni ja Rajas of the Gangesini laatikkoon.

Jos olisin Essenissä tänä vuonna, syy, miksi myöhästyin Brandien signeerauskojulta olisi se, että olen kuluttanut äänijänteeni riekaleiksi huudellen pitkin messuhallia

MAAAARIOOOOOO!!1

ja joutunut hoitamaan niitä pehmisjäätelöllä cafeteriassa. Paljastui nimittäin, että Mario (Signor Papini teille) on kaikessa hiljaisuudessa (hiljaisuudessa meille, jotka olisimme slarvailleet italiantunneilla, jos olisimme älynneet niille ensinkään osallistua – siis meille, jotka emme lue italialaisia peliblogeja tai messuraportteja) valmistellut uutta lahjaansa pelaaville kansoille.

Kyllä. De Vulgari Eloquentian luonut hullu tiedemies Papini tuo tämän syksyn Esseniin pelin nimeltä

Lancelot

Ja voi pojat siinä on kaunis kansi.

Muistatteko, kun Medieval Academysta kirjoittaessani kerroin seuraavaa:

Luin viime viikolla Pyöreän pöydän ritareita. Tuli mieleen, että kuningas Arthuristahan saisi jännittävän lautapelin.(* Siinä olisi hieno pelilauta, jossa on linna ja sitten reittejä kaukomaille (maagiseen metsään, karuun vuoristoon ja merten yli eksoottiselle Man-saarelle). Vastaan tulisi korteilla vastuksia, kuten lumoojattaria ja velho ja Vihreä Ritari, jonka kanssa sitten taistellaan ja jos voittaa, saa Kunniapisteitä (=voittopisteitä), ja jos häviää, joutuu takaisin linnaan nuolemaan haavojaan. Ehkäpä siinä voisi värvätä oman ritarinsa palvelukseen aseenkantajia, kavereita ja sitten käydä serenoimassa mielitietylleen parvekkeen alla. Voisiko siihen yhdistää setinkeräystä seikkailukorttien osalta ja sitten olisi kiva asetella työläisiään linnan eri huoneisiin… Tehkää joku taitava tällainen peli niin minä lainaan sen kirjastosta ja saatte 5 senttiä lainauskorvausta?

Tietysti muistatte! No, signor Papini on nyt ajanut blogini Google Translaten läpi ja tarttunut ideaani. Kaiken ymmärtämäni perusteella Lancelot on nimittäin juurikin rikas kokoelma kuningas Arthurin saagamaailman eri vaiheita ja tehtäviä Pyhän Graalin etsinnästä taisteluihin, seikkailuihin ja kauniin lady Guineveren sydämen voittamiseen. Voitte ehkä kuvitella intoni, kun sain kuulla tästä pelistä! Jos ette voi, huomautan, että käytin huutomerkkiä! Ja siinä tuli toinen. Nyt saa riittää.

Giochiegiocatori osaa kertoa em. Google Translaten kautta:

”The game is in full Papini style, players have to become the new first knight and to fall in love with [Guinevere]. The board has a number of stations that are used to accumulate resources, engage in businesses, win mythical objects, and much more. I was very impressed by the motion mechanics that changes from station to station. It will certainly be one of my purchases as soon as it comes out, if you liked the other Papini games you will also love Lancillotto. I hope in a nice graphic for the board.”

 

Tiettävästi Mario Papini on kirjailija Turkka Hautalan isoisä. Kuva Giochiegiocatori

Prototyyppiä on peluutettu italialaisille jo viime vuonna kautta Juppiterin

Prototyyppikuvat sivuilta Giocionomicon

EDIT 21.9.: Tässä italialaisen version takakannen kuvassa näkyy pelilauta!

Jos olisin Essenissä tänä syksynä hymyilisin korvasta korvaan Marion (ei, kyllä hän on Signor Papini meille kuolevaisille) tavattuani ja kuljetettuani oman kopion signeerattua Lancelotia turvaan läheisen Bundesbankin tallelokeroon. Sitten palaisin etsimään Queen Gamesin kojua, koska Stefan Feld on pirulainen hänkin lukenut blogiani Google Translaten läpi ja tuonut oman kuningas Arthur -pelinsä markkinoille täksi vuodeksi. Sen nimi on

Merlin tulee näistä saamaan sata kertaa Signor Papinin Arthur-tulkintaa enemmän huomiota, mutta eihän se tee siitä huonompaa. Olen pitänyt lähes kaikista pelaamistani Feldeistä, ja hyvältä Merlin ainakin näyttää. Kuvitelkaapa, jos Castles of Burgundy olisi yhtä kaunis.

 

Pyöreän pöydän ympäri käsittääkseni kuljetaan heitä-ja-liiku-menetelmällä…? Feld on siis edelleen punkkari, joka jatkaa Oracle of Delfin ”heitä noppaa voittaaksesi pahikset” jälkeen kapinoimista kaikkien tuntemia modernin pelisuunnittelun sääntöjä vastaan. Mutta kuten taiteilijat tietävät, siinä vaiheessa kun säännöt hallitsee läpikotaisin, ne voi unohtaa, ja tämän etuoikeuden Feld on jo ansainnut.

Jos olisin Essenissä tänä syksynä kulkisin Karma Gamesin ja Hush Hushin pienten kojujen ohi salaliittolaisen myhäilevä ilme kasvoillani ja salaisia käsimerkkejä ohimennen vilauttaen, koska tietäisin, että

Clans of Caledonia

ja

Fog of Love

ovat minulle jo tulossa Kickstarterista tänä samana syksynä. Sen sijaan jatkaisin päämäärätietoista flaneerausta törmäten mahdollisesti seuraavaksi itseensä Michael Kieslingiin, jolta on tulossa parikin peliä tänä syksynä, ja niistä kiinnostaa etenkin

Heaven & Ale

ihan siitä syystä, että siinä on olutta panevia munkkeja ja Michael Kiesling. Ja pinnallisuutta unohtamatta, kyllä se kiinnostavalta näyttää jo prototyyppinä:

Tässä vaiheessa päivää antaisin periksi gyrohajujen houkutuksiin ja söisin niitä cafeteriassa kaksi. Ruokaseurana olisi postinkantajani, joka kysyisi tässä vaiheessa, miksi ihmeessä raijasin hänet tänne. Se tekisi minut surulliseksi, ja pitäisin hänelle luennon modernien designer-lautapelien hienoudesta, minkä jälkeen hän kiittäisi ja lähtisi yöbussilla Hampuriin.

Tyhjän pöydän äärellä ikävöisin perhettäni, joten maha täynnä gyroja tarkistaisin muutaman perhepelin. Esimerkiksi seuraavat kiinnostavan oloiset pelit:

Ilôs

…joka on taas ranskalaisten tekeleitä, aikovatko he vallata saksalaisilta markkinat?

Stuffed Fables

…joka on Mice & Mysticsin tekijän Jerry Hawthornen seuraava seikkailupeli, ja pahoitteluni, etten ole tuosta pelistä vieläkään saanut kirjoitettua.

Dead Man’s Doubloons

…joka vaikuttaa potentiaaliselta kaikkien merirosvoperhepelien äidiltä, ehkä, mahdollisesti.

Tämän jälkeen ostaisin suorilta lisäosan peliin Dream Home, muistelisin tyttäriäni kyynel silmäkulmassa, ja lupaisin ohikulkijalle tuovani heidät mukaani ensi vuonna. Ohikulkija sanoisi ”Yeah good on ya”, hän olisi jostain päin Brittein saaria. Lisäosa on nimeltään

Dream Home: 156 Sunny Street

Se tuo peliin lisää kortteja, huoneita, kaksi uutta pelitapaa ja 5-6 pelaajien mahdollisuuden. Ilmeisesti ei ikävä kyllä lisää taloja?

Jos olisin Essenissä tänä syksynä, kaikki tämä vieraiden kielten puhuminen olisi jo polttanut gyrosta saatuja glukooseja aivoistani niin kovaan tahtiin, että kaipaisin mahdollisuutta puhua suomea. Sitä tekisin Snowdalen kojulla, jossa tiettävästi saisi kokeilla demoversiota Sami Laakson tulevasta pelistä

Dawn of Peacemakers

Sanoisin Laaksolle coolisti että ”Morienttes!” ja Laakso ehkä tunnistaisi jalkapallokesänä 2002 levinneen ilmaisun suomalaiseksi eikä vaihtaisi espanjan kieleen, ja sen jälkeen pelaisimme Dawn of Peacemakersia, jonka jälkeen olisin että ”Sami (olisimme sinuntuttuja tässä vaiheessa, Sami olisi antanut minun voittaa koepelin, mikä on vaatinut häneltä hävettävän huonosti pelaamista, mutta en ole huomannut sitä), kirjoittaisin mielelläni tästä preview’n Puutyöläiseen niin suomeksi kuin englanniksikin, saksaa en valitettavasti taida, koska slarvailin lukiossa”, ja sitten hän antaisi minulle kopion mukaan. Tässä vaiheessa Bundesbankin tallelokeroni alkaisi olla jo huolestuttavan täynnä. Mutta koska olen ollut demopäällä, jatkaisin vielä tarkistamaan, onko pelin nimeltä

Rambo

lautapelidemoversio mistään kotoisin. Minkäs teet, olen 80-luvun lapsi. Vähän europoikkeamasta itsekin häpeissäni etsisin hyvityksenä katseellani tuttua kikkarapäätä joka puolelta hallia, ja lopulta, satapäisen ihmislauman keskeltä, messuhallin suurimmalta lavalta kohoaisi itsensä Uwe Rosenbergin pää. Pelkkä pää, sillä Rosenberg itse olisi vielä viimeistelemässä uusinta peliään

Nusfjord

joten hänestä olisi lähetetty paikalle vain kikkarapäinen hologrammiprojektio, jota me messukansa kuitenkin palvoisimme epäjumalankuvana, ja hymisisimme yhtenä mantrana

uuuuuuuuwe

uuuuuuuuwe

uuuuuuuuwe

Se käsivi jo vähän kiusalliseksi joten jos olisin Essenissä tänä syksynä tarttuisin kopioon upean näköistä Nusfjordia kaikessa kylmänsinisessä majesteettisuudessaan,

mutta juuri kun nostaisin sen irti myyntipöydän verkaisesta pinnasta, sormieni ote kirpoaisi, koska muistaisin juuri äskettäin rakkaalta vaimoltani saaneeni whatsap-viestin

Et sitten osta mitään sen Agricola-tyypin pelejä, pus pus

Pois se minusta! Jättäisin Essenin messuhallin tänä syksynä näine hyvineni. Pääporttien ulkopuolella havahtuisin yhtäkkiä ja vasta nyt kysymään satunnaisilta ohikulkijoilta eri kielillä Googlen kääntämänä olennaista kysymystä samalla viitaten nokkakärrylliseen täynnä pelejäni:

Wie bekomme ich diese nach Finnland?
Comment puis-je les envoyer en Finlande?
Come posso ottenere questi spediti in Finlandia?

2 ajatusta artikkelista “Syksy on kaukokaipuun vuodenaika, eli Jos pääsisin Essenin messuille, näitä pelejä pelaisin

 1. Kimmo sanoo:

  Pelivinkkinä kuningas Arthurista on tehty co-op peli Shadows over Camelot, joka on jo vanha mutta hyvä ja hyvin saatavissa pelikaupoista: https://boardgamegeek.com/boardgame/15062/shadows-over-camelot

  Tykkää

  • JK sanoo:

   Terve! Shadows over Camelotin nimi on tuttu, mutten ole sitä koskaan pelaamaan päässyt. Olin kai jotenkin mielessäni sijoittanut sen keveisiin sosiaalisen päättelyn peleihin, mutta nyt kun tarkemmin katson, niin näyttäähän siinä tosiaan olevan tuhdisti Arthur-teemaa tunnin ajaksi. Kiitos vinkistä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pelejä

7 Wonders Architects 7 Wonders Duel 10 Days in Europe 1775: Rebellion 1918: Veli veljeä vastaan 1960: Making of President Abluxxen Above and Below Adventure Land Afrikan tähti Agricola Agricola: All Creatures Big and Small Agricola: All Creatures Big and Small Big Box Agricola: Family Edition Alhambra Alias Altiplano Amerigo Amul Animal Rescue Antiquity Arboretum Architects of the West Kingdom Arkadia Arkham Horror: The Card Game Arnak - Kadonneet rauniot At the Gates of Loyang Augustus Avalanche at Yeti Mountain Azul Azul: Queens Garden Azul: Stained Glass of Sintra Azul: Summer Pavilion Bang! Bark Side Battle Line Belratti Best Treehouse Ever Beyond Baker Street Biblios Blitz Bowl Blood Bowl Blue Lagoon Blueprints Bohnanza bondtolva Bonfire Bora Bora Brandon the Brave Brass: Lancashire Brikks Broom Service Bruxelles 1893 Builders: Antiquity Builders: Middle Ages Burger Up Burgle Bros Bus Byzanz Bärenpark Cabo Cacao Camel Cup/Camel Up Candy Chaser Caper Carcassonne Carcassonne: Safari Carcassonne Junior Carnegie Carpe Diem Cartographers Castell Castle Panic Castle Rampage Castles of Burgundy Castles of Burgundy: 20th Anniversary Edition Castles of Burgundy: The Dice Game Castles of Mad King Ludwig Castles of Tuscany Catacombs of Karak Catan Catan Junior Caverna Caverna: Cave vs Cave Caylus Celestia Century: Spice Road Cheeky Monkey Chez Greek Chicago Express Citadels City of Spies: Estoril 1942 Claim Claim 2 Claim: Reinforcements Clank! Clans of Caledonia Co-Mix Coal Baron Codenames Codenames Duet Coimbra Coloretto Colt Express Colt Express: Horses and Stagecoach Colt Super Express Combo Color Commissioned Compatibility Concept Kids: Animals Concordia Cook-Off Copenhagen Corinth Cottage Garden Council of Four Cubist CV D&D Dale of Merchants Dale of Merchants 2 Das Vermächtnis des Maharaja Decrypto Deus De Vulgari Eloquentia De Vulgari Eloquentia: Deluxe Edition Diamant Diamonsters Die Quacksalber von Quedlinburg Die Tavernen im Tiefen Thal Discoveries: The Journals of Lewis & Clark Dixit Dixit Jinx Dixit Odyssey Dominion Doppelkopf Doppelt So Clever Doublehead Kids Draftosaurus Dragomino Dragon's Breath Dragon Castle Dream Factory Dream Home Dynasties:Heirate&Herrsche Eclipse Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Eight Minute Empire: Legends Elfenland El Grande Eläinpyramidi Escape: The Curse of the Temple Escape Room: Pakohuonepeli Escape the Room: Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa Etanaralli EXIT Explorers of the North Sea Fake Artist Goes to New York Falling Sky Fallout Family Inc Fertility Fiasco Fight for Olympus Firenze Five Tribes Flamme Rouge Flash Point: Fire Rescue Flash Point: Urban Structures Florenza Dice Game Fog of Love Food Chain Magnate Forbidden City Formula D For Sale Forum Trajanum Freedom: The Underground Railroad Fuji Fuji Flush Fungi Funkelschatz Ganz Schön Clever Gemblo Genial Getaway Driver Ghost Fightin' Treasure Hunters Ghosts of Christmas ginirommi Ginkgopolis Glory to Rome Glücks-Piraten Goa Go Go Eskimo Grand Austria Hotel Great Western Trail Gulo Gulo Gùgōng Hacienda Haggis Halli-Klack Hanabi Hanamikoji Hansa Teutonica Harry Potter: Hogwarts' Battle Harry Potter: Hogwarts Battle - Defense Against the Dark Arts Hepan hirnahdus Here I Stand hertta Heul Doch! Mau Mau High Society Hoity Toity Hokkaido Hollywood Honshu Hornet Hugo: Das Schlossgespenst Hurjan hauska autokilpa Imhotep Imhotep: The Duel Imperial Infinity Gauntlet: A Love Letter Game In the Year of the Dragon Islebound Isle of Skye Istanbul It's a Wonderful World Jaipur Jamaica Jaws Julkkispeli (Time's Up!) Just One Jäinen kuolema. Suomen talvisota jätkä Kadonneet kaupungit/Lost Cities Kadonnut kaupunki/Forbidden Desert Kalaha Kanin hop hop Kanin loikka Karak Kariba Kartel Karuba Karuba Junior Kellotornin kummitukset Keyflower Kilpikonnakisa Kingdomino Kingdomino Origins King of New York King of the Dice King of Tokyo Kingsburg Klask knaves Knuckling Knights Kodama: The Tree Spirits korttien sekoittaminen Kristallikaivos La Boca La Granja LAMA Lanterns Las Vegas La Venise du Nord Leo menee parturiin Linko! Linnanvaltias Living Forest Lords of Waterdeep Lorenzo Il Magnifico Lost Cities: Rivals Lost Expedition Love Letter Macao Mad Madeira Magic Tower Majesty Mallorca Mancala Manhattan Project Marco Polo II: In the Service of the Khan Marrakech Marvel United Masters of the Universe Mato mato Matryoshka Mechs vs. Minions Medieval Academy Memoir '44 Menolippu Menolippu: Pohjoismaat Merlin Mice and Mystics MicroMacro: Crime City Midnight Party Mint Works Minun ensimmäinen pelini: Hedelmätarha Mmm! Modern Art Monza Mr. Jack Pocket Mucca Pazza Municipium Murano My City My First Castle Panic My First Stone Age: The Card Game Mykerinos Mysterium Mysterium Park My Village Myyräpeli Mölkky Nations Newton New York 1901 Nidavellir Noa No Thanks! Notre Dame Nova Luna Obsession Oceanos OctoDice Oh My Goods! Once Upon a Time On Mars Ora & Labora Oracle of Delphi Oregon Oriflamme Orléans Otys Outfoxed! Overbooked Palaces of Carrara Paladins of the West Kingdom Paleo Pandemia Paperback Parade Patchwork Pedzace Jeze Pedzace Slimaki Peikkopolku Pelaajien valinta 2017 Pelaajien valinta 2018 Pelaajien valinta 2020 Pelaajien valinta 2021 Photosynthesis Port Royal Potion Explosion POW! Power Grid Princes of Florence Prodigals Club Puerto Rico Pulsar 2849 Quacks of Quedlinburg Quest for El Dorado Quest for El Dorado: Dangers & Muisca Qwinto Qwixx Ra Race for the Galaxy Raiders of the North Sea Railroad Tycoon/Railways of the World Rajas of the Ganges Reef Encounter Rhino Hero/Super Rhino Rialto Richard Ritterschlag Riverboat Rocky Road à la Mode Rokokoo Roll Player Root Rory's Story Cubes Roskis Rudi Racer Rumpel-Ritter Saboteur Sagrada Saint Malo Salaisuuksien saari Samurai San Juan San Marco Santa Monica Santiago Santo Domingo Santorini Savannah Cafe schnapsen Scotland Yard Seas of Fortune: Hansa Seasons Shakespeare Shakki Sherlock: Holmes & Mycroft Sherlock Holmes Consulting Detective Shipyard Shogun Showtime Signorie Silk Road Sintra Skull King Smile Soccero Space Freaks Spicy Splendor Splendor: Marvel Star Wars: Imperial Assault Staufer Dynasty Stone Age Story Chest:Tarina-arkku Suburbia Sundae Split Sushi Go! Takenoko Tales and Games: The Hare and the Tortoise Tales of the Arabian Nights Tapestry Tappajahai Targi Teotihuacan Terraforming Mars Terra Mystica Texas Showdown Thebes The Crew The Gallerist The Game The Golden Ages The Mind The Pursuit of Happiness The Taverns of Deep Valley This War of Mine: The Board Game Thurn & Taxis Ticket to Ride: Nordic Countries Tides of Time Tikal Tiletum Timeline Tiny Epic Kingdoms Tokaido Torakkapokeri Tournay Trails of Tucana Trajan Triumph & Tragedy Troyes Troyes: The Ladies of Troyes Troyes Dice Twice As Clever Twilight Struggle Tyynysota Tzolk'in: The Mayan Calendar Vanuatu Verflucht! Via Nebula Village Village Inn Village Port Viticulture: Essential Edition Voyages of Marco Polo Voyages of Marco Polo: Agents of Venice Wacky Wacky West Wallenstein Welcome (to Your Perfect Home) Welcome to... Welcome to the Dungeon Wendake When I Dream Wingspan Wooop Wooop World´s Fair 1893 Yedo: Deluxe Edition Yokohama Yspahan Zen Garden Zombie Kidz: Evolution Zooloretto Zooloretto Junior Zoo Panic
%d bloggaajaa tykkää tästä: