Nyt on aika kokea Suomen ja Maailman Habsburg-seuran Lautapelaamisen Maailmanmestaruus 2020-2021 Pertunmaa Invitational 5 Year Quinquennal Erikoiskisat !

Jätä kommentti

30.9.2021 Kirjoittanut JK

Huh huh. Ankara viikonloppu ja 13 tuntia täy-tel-list-tä fokusta ja kontsentraatiota on takana, kun Suomen ja Maailman Habsburg-seuran Pertunmaalla sijaitsevalla kerhokartanolla miteltiin välivuoden jälkeen taas lautapelaamisen maailmanmestaruuskisoista (Invitational). Kyseessä oli 5-vuotisjuhlakisat, sillä kuten joku muistaakin, ensimmäiset MM-kisat miteltiin 2016, sitten 2017, 2018, 2019 ja niinpä näihin vuoden 2020/2021 yhdistettyihin kisoihin kisalajit oli äänestetty edellisten vuosien kisalajien joukosta.

Pöydälle nousi siis vain best of the best, ja niin istui tuoleillekin sen ääreen.

PERJANTAI

WordPress uusi tämän tekstieditorinsa, enkä ole löytänyt valikosta vielä otsikoita, otsikot ovat ilmeisesti vanhentunutta teknologiaa blogaamisessa. Onneksi vanhaa kunnon CAPS LOCKia ei ole vielä poistettu, joten capslockoin tekstit, joiden on tarkoitus olla otsikko, ok?

Parit odottelupelit jälkijunan trioa odotellessa: Ensin pelasimme abstraktia lammastaistelua Battle Sheep, sitten erän Splendor Marvelia

Opetin Marvelin ilmeisen huonosti, koska hävisin.

Kisavenue näytti tältä. Seinällä tarkkailee kisojen suojelija, pääministeri Marin, joka kannusti avajaispuheessaan, että ”Nyt on aika kokea ja tehdä”. Seurasimme näitä viisaita sanoja ja avasimme alkumaljaksi shampanjaa ja lauloimme Habsburgien virallisen laulun

Bella gerant ali-ii, tu felix Austria nube!

Tuskin olivat kuplat haihtuneet päästä, kun pelit alkoivatkin.

Viikonlopun ensimmäisenä kisalajina oli vuonna 2017 kisalajina debytoinut

Terraforming Mars

Olin lämpöyhtiö Helion tjsp. Strategiani oli siis ainakin tuottaa lämpöä. Valitettavasti lämpöä tulvi markkinoille ihan liikaa omaan makuuni, sitä puskivat kaksi muutakin pelaajaa ihan urakalla, joten siinä meni minun kilpailuetuni. Happi ja meret lägäsivät lämpömittarin perässä, mutta käteeni ei osunut kortteja, joilla olisin niihin päässyt pivotoimaan.

Sen sijaan huomasin mahdollisuuteni rakentaa kaupunkeja sekä kortteja, joissa on teräsikoni. Näillä saatoin siis tähtäimeeni Virstanpylväät Pormestari ja Rakentaja.

Pelini oli puurtamista ja nitkuttelua: kädessä tuntui olevan vain kahta lajia korttia: niitä jotka laskevat energiantuotantoa ja niitä jotka laskevat sitä. Nitkutin tuotantoa siis nollasta ylös laskeakseni taas seuraavaksi sitä muiden etujen vuoksi.

TfM ja aika kamala Hiisi Hattara

Kun sitten onnistuin kirjaamaan tiliini ei yhtä, vaan kaksi Virstanpylvästä tiesin, etten jää ainakaan hännille. Itse asiassa kun loppupisteet laskettiin olin jaetulla ykkössijalla, häviten kuitenkin tasapelinrikkojalla itseäni rikkaammalle jäsenelle Mihail Baryshnikoville.

Se tuntui työvoitolta, ja kakkossija plakkarissa oli hyvä aloitus omille kisoilleni.

Illan viimeisenä hitaana heiteltiin vielä kisaohjelman ulkopuolella noppaa Las Vegasissa. Seuralaiset oppivat säännöt, eikä kukaan nukahtanut pöytään kesken pelin. Aika hitti!

LAUANTAI

Eclipse oli kisalajina vuonna 2017. Eclipsestä tykättiin, eikä siis yllättänyt että pelin uusi versio Eclipse: Second Dawn for the Galaxy oli tänä vuonna historiamme kolmen suosituimman kisalajin joukossa. Uusi edikka on entistä isompi ja komeampi!

Hydran, nuo galaktiset hummerit sekä Fat Lizardin uusi neipa.

Heksat ovat kasvaneet entisestä ja on uusia pahvikojepeltejä sun muuta. Meillä meni Eclipseen pitkä päivä. Wagneriaanisen avaruusoopperan tulee toki kestääkin wagneriaanisen kauan. Merkittävä osasyy oli, että kukaan ei ihan tosissaan osannut-osannut peliä. Viime pelistä oli kaikilla aikaa, ja jotain oli muutettukin edellisestä editiosta. Piti vähän tarkistella juttuja, kysellä ja neuvotella säännöistä…

Eteeni päätyi Hydran Progress -niminen faktio. Pelasin niillä ilmeisesti jo 2017, enpä muistanut. Liian vahvalta porukalta Hydranit eivät ainakaan tässä tokassa editiossa vaikuta: tiedettä voi tutkia tuplanopeasti, mutta sitä varten pitäisi kyllä kerätä tiederesursseja nöyrästi siinä missä muutkin. Samalla pitäisi kerätä rahaa, että saa toimintoja tehtyä, ja sitä rautaakin pitäisi olla rakenteluun…

Koetin valita parhaat päältä mitä vallattavissa oleviin planeettoihin tulee, ettei kaikki raha mene turhan ison imperiumin ylläpitoon. Solmin parit diplomatiasuhteet, Draco-naapurin kanssa sekä warppiportaalin kautta naapurikseni päätyneen Eridanin kanssa. Techilaatat innostivat minua vain ajoittain, ja loppua kohti ostin niitä etupäässä saadakseni loppupisteitä.

Sotiminen alkoi tässä pelissä jo paljon aiempia pelejä itsevarmemmin jo pelin alussa. Hyvä niin, onhan se hauskaa! Itse myöhästyin vähän sotien aloittamisesta, kun liittolais-Draco meni kaveeraamaan niiden Muinaisten kanssa, jotka halusin pistää lihoiksi (voittopisteiksi).Planta valloitti galaktisen keskipisteen jo kierroksella 4 tai 5, diplomatiasuhteet vaihtuivat treitorointiin ja itsekin hyppäsin warppiportaalista galaksin toiselle laidalle kutittamaan Eridanin vatsanpohjaa.

Vikojen kierrosten sodat sen sijaan eivät enää olleet minulle houkuttelevia. Iskin kuitenkin vähän niin kuin periaatteesta viimeisellä kierroksella Madonreikägeneraattorilla naapuri-Dracon vyön alle, mutta se oli vähän turha loppukärhämä, josta vain dracot hyötyivät.

Keräsin kivat bonuspisteet löytölaatoilla yhdessä kaiken muun kivan kanssa. Kun peli loppui, oli vaikea sanoa, ketkä palkintopallille nousevat. Dracolla meni kovaa pitkin peliä, Plantalla oli toimiva talous ja tehokas lennosto, mutta niillä ei enää loppulaskussa pisteitä tienata… olisin varmaan ainakin kolmen joukossa, mutta en ehkä veny yllätysvoittoon…?

En, sillä Plantan rotubonus (VP/valloitettu heksa) pääsi vähän unohtumaan, ja kymmenen heksaa vallannut Planta keräsi lopuksi hulpeat 10 lisäpistettä ja voitti pelin jättäen minut hopealle.

Plantan pelaaja oli muuten sama jäsen Anaksimandros kuin 2017, joten onnea revanssivoitosta sinne!

Kaksi peliä, kaksi kakkossijaa. Olin johdossa kokonaistilastossa. Huh huh.

Ja edessä oli pian viisi (sic) armotonta vastustajaa 30-vuotisen sodan arvaamattomilla taistelutantereilla…

Lauantai-ilta oli pimentynyt, kun finaalipeli alkoi. Se oli toinen rakastettu klassikko

Wallenstein

Siitä se alkaa. Finaalien finaali ja OlPa Nasty Granny

Ensimmäisen kisavuoden 2016 finaali oli finaali tänäkin vuonna. Wallensteinissa mukana oli kuusi pelaaja – me sekä Torni.

Torni yöllä. Torni ottaa, torni antaa, mutta tornin päätöksiä ei kyseenalaisteta.

Koska kokonaistilaston johtajana minulla oli selvä maalitaulu otsassa, päätin pelata pelini ultravarovaisesti, defensiivisesti, konservatiivisesti ja muita sivistyssanoja. Viime kisoissa 2019 sorruin yliyrittämiseen. Nyt halusin tehdä rauhallista ja turvallista perussuorittamista. Ottaa kylmähermoisesti.

Pelasin ruskeilla. Keräsin valtakuntaani kuin lakiksi Saksan päälaelle: yhdistin voimiani lähinnä Itämeren rannoilla, väliin jääneet saivat kohdata laskelmoidut ylivoimahyökkäykset. Wallea ei voiteta vain yhtä maakuntaa dominoimalla, mutta minulla oli ekana talvena myös Sachsenin komein linnoitus sekä presenssiä Itävallan nurkkamilla.

Ensimmäisenä talvena minulle nousi yksi talonpoikaiskapina, mutta tienasin pistejohdon. Tämän jälkeen toisen vuoden strategiani oli selvä. Käpristyin kokoon, tein itsestäni mahdollisimman epähaluttavan. En rakentanut kuin kauppamajoja, ja varmistin, että saan lisää joukkoja aina täydennyskorteilla. Keräsin joukkoja suojelemaan rakennettua maata ja heikot läänit jätin köyhiksi. Menetin tietysti jotain, tärkeimmän kaupunkini Vorpommerissa esimerkiksi, mutta saatoin lähiläänin joukoilla kaapata sen vielä takaisin. Ankarimmat taistelupaikat olivatkin toisena vuonna kartan eteläpuolella.

Kun yo. kuvan viimeistä vuoroa pelattiin, tiesin jo onnistuneeni. Talvesta tuli lauha, ja viljani riittivät mainiosti.

Voitto Wallenesteinista! Suloista eliksiiriä ensimmäisen kisavuoden 2016 karvaan vikan katotalven romahduksen jälkeen…

Hyvät lukijat. Tuntuu että tekin saatatte olla huojentuneita puolestani, sillä pääsin vihdoinkin kohottamaan Habsburg-seuran pokaalin vuoden 2021 mestarina.

Ai että kun tuntuu hyvältä. Yöunet tulivat vasta kahden maissa, sen verran hermoja koetteleva keskittyminen alla oli. Nykyään nukun kuin onnellinen tukki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pelejä

7 Wonders Architects 7 Wonders Duel 10 Days in Europe 1775: Rebellion 1918: Veli veljeä vastaan 1960: Making of President Abluxxen Above and Below Adventure Land Afrikan tähti Agricola Agricola: All Creatures Big and Small Agricola: All Creatures Big and Small Big Box Agricola: Family Edition Alhambra Alias Altiplano Amerigo Amul Animal Rescue Antiquity Arboretum Architects of the West Kingdom Arkadia Arkham Horror: The Card Game Arnak - Kadonneet rauniot At the Gates of Loyang Augustus Avalanche at Yeti Mountain Azul Azul: Queens Garden Azul: Stained Glass of Sintra Azul: Summer Pavilion Bang! Bark Side Battle Line Belratti Best Treehouse Ever Beyond Baker Street Biblios Blitz Bowl Blood Bowl Blue Lagoon Blueprints Bohnanza bondtolva Bonfire Bora Bora Brandon the Brave Brass: Lancashire Brikks Broom Service Bruxelles 1893 Builders: Antiquity Builders: Middle Ages Burger Up Burgle Bros Bus Byzanz Bärenpark Cabo Cacao Camel Cup/Camel Up Candy Chaser Caper Carcassonne Carcassonne: Safari Carcassonne Junior Carnegie Carpe Diem Cartographers Castell Castle Panic Castle Rampage Castles of Burgundy Castles of Burgundy: 20th Anniversary Edition Castles of Burgundy: The Dice Game Castles of Mad King Ludwig Castles of Tuscany Catacombs of Karak Catan Catan Junior Caverna Caverna: Cave vs Cave Caylus Celestia Century: Spice Road Cheeky Monkey Chez Greek Chicago Express Citadels City of Spies: Estoril 1942 Claim Claim 2 Claim: Reinforcements Clank! Clans of Caledonia Co-Mix Coal Baron Codenames Codenames Duet Coimbra Coloretto Colt Express Colt Express: Horses and Stagecoach Colt Super Express Combo Color Commissioned Compatibility Concept Kids: Animals Concordia Cook-Off Copenhagen Corinth Cottage Garden Council of Four Cubist CV D&D Dale of Merchants Dale of Merchants 2 Das Vermächtnis des Maharaja Decrypto Deus De Vulgari Eloquentia De Vulgari Eloquentia: Deluxe Edition Diamant Diamonsters Die Quacksalber von Quedlinburg Die Tavernen im Tiefen Thal Discoveries: The Journals of Lewis & Clark Dixit Dixit Jinx Dixit Odyssey Dominion Doppelkopf Doppelt So Clever Doublehead Kids Draftosaurus Dragomino Dragon's Breath Dragon Castle Dream Factory Dream Home Dynasties:Heirate&Herrsche Eclipse Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Eight Minute Empire: Legends Elfenland El Grande Eläinpyramidi Escape: The Curse of the Temple Escape Room: Pakohuonepeli Escape the Room: Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa Etanaralli EXIT Explorers of the North Sea Fake Artist Goes to New York Falling Sky Fallout Family Inc Fertility Fiasco Fight for Olympus Firenze Five Tribes Flamme Rouge Flash Point: Fire Rescue Flash Point: Urban Structures Florenza Dice Game Fog of Love Food Chain Magnate Forbidden City Formula D For Sale Forum Trajanum Freedom: The Underground Railroad Fuji Fuji Flush Fungi Funkelschatz Ganz Schön Clever Gemblo Genial Getaway Driver Ghost Fightin' Treasure Hunters Ghosts of Christmas ginirommi Ginkgopolis Glory to Rome Glücks-Piraten Goa Go Go Eskimo Grand Austria Hotel Great Western Trail Gulo Gulo Gùgōng Hacienda Haggis Halli-Klack Hanabi Hanamikoji Hansa Teutonica Harry Potter: Hogwarts' Battle Harry Potter: Hogwarts Battle - Defense Against the Dark Arts Hepan hirnahdus Here I Stand hertta Heul Doch! Mau Mau High Society Hoity Toity Hokkaido Hollywood Honshu Hornet Hugo: Das Schlossgespenst Hurjan hauska autokilpa Imhotep Imhotep: The Duel Imperial Infinity Gauntlet: A Love Letter Game In the Year of the Dragon Islebound Isle of Skye Istanbul It's a Wonderful World Jaipur Jamaica Jaws Julkkispeli (Time's Up!) Just One Jäinen kuolema. Suomen talvisota jätkä Kadonneet kaupungit/Lost Cities Kadonnut kaupunki/Forbidden Desert Kalaha Kanin hop hop Kanin loikka Karak Kariba Kartel Karuba Karuba Junior Kellotornin kummitukset Keyflower Kilpikonnakisa Kingdomino Kingdomino Origins King of New York King of the Dice King of Tokyo Kingsburg Klask knaves Knuckling Knights Kodama: The Tree Spirits korttien sekoittaminen Kristallikaivos La Boca La Granja LAMA Lanterns Las Vegas La Venise du Nord Leo menee parturiin Linko! Linnanvaltias Living Forest Lords of Waterdeep Lorenzo Il Magnifico Lost Cities: Rivals Lost Expedition Love Letter Macao Mad Madeira Magic Tower Majesty Mallorca Mancala Manhattan Project Marco Polo II: In the Service of the Khan Marrakech Marvel United Masters of the Universe Mato mato Matryoshka Mechs vs. Minions Medieval Academy Memoir '44 Menolippu Menolippu: Pohjoismaat Merlin Mice and Mystics MicroMacro: Crime City Midnight Party Mint Works Minun ensimmäinen pelini: Hedelmätarha Mmm! Modern Art Monza Mr. Jack Pocket Mucca Pazza Municipium Murano My City My First Castle Panic My First Stone Age: The Card Game Mykerinos Mysterium Mysterium Park My Village Myyräpeli Mölkky Nations Newton New York 1901 Nidavellir Noa No Thanks! Notre Dame Nova Luna Obsession Oceanos OctoDice Oh My Goods! Once Upon a Time On Mars Ora & Labora Oracle of Delphi Oregon Oriflamme Orléans Otys Outfoxed! Overbooked Palaces of Carrara Paladins of the West Kingdom Paleo Pandemia Paperback Parade Patchwork Pedzace Jeze Pedzace Slimaki Peikkopolku Pelaajien valinta 2017 Pelaajien valinta 2018 Pelaajien valinta 2020 Pelaajien valinta 2021 Photosynthesis Port Royal Potion Explosion POW! Power Grid Princes of Florence Prodigals Club Puerto Rico Pulsar 2849 Quacks of Quedlinburg Quest for El Dorado Quest for El Dorado: Dangers & Muisca Qwinto Qwixx Ra Race for the Galaxy Raiders of the North Sea Railroad Tycoon/Railways of the World Rajas of the Ganges Reef Encounter Rhino Hero/Super Rhino Rialto Richard Ritterschlag Riverboat Rocky Road à la Mode Rokokoo Roll Player Root Rory's Story Cubes Roskis Rudi Racer Rumpel-Ritter Saboteur Sagrada Saint Malo Salaisuuksien saari Samurai San Juan San Marco Santa Monica Santiago Santo Domingo Santorini Savannah Cafe schnapsen Scotland Yard Seas of Fortune: Hansa Seasons Shakespeare Shakki Sherlock: Holmes & Mycroft Sherlock Holmes Consulting Detective Shipyard Shogun Showtime Signorie Silk Road Sintra Skull King Smile Soccero Space Freaks Spicy Splendor Splendor: Marvel Star Wars: Imperial Assault Staufer Dynasty Stone Age Story Chest:Tarina-arkku Suburbia Sundae Split Sushi Go! Takenoko Tales and Games: The Hare and the Tortoise Tales of the Arabian Nights Tapestry Tappajahai Targi Teotihuacan Terraforming Mars Terra Mystica Texas Showdown Thebes The Crew The Gallerist The Game The Golden Ages The Mind The Pursuit of Happiness The Taverns of Deep Valley This War of Mine: The Board Game Thurn & Taxis Ticket to Ride: Nordic Countries Tides of Time Tikal Tiletum Timeline Tiny Epic Kingdoms Tokaido Torakkapokeri Tournay Trails of Tucana Trajan Triumph & Tragedy Troyes Troyes: The Ladies of Troyes Troyes Dice Twice As Clever Twilight Struggle Tyynysota Tzolk'in: The Mayan Calendar Vanuatu Verflucht! Via Nebula Village Village Inn Village Port Viticulture: Essential Edition Voyages of Marco Polo Voyages of Marco Polo: Agents of Venice Wacky Wacky West Wallenstein Welcome (to Your Perfect Home) Welcome to... Welcome to the Dungeon Wendake When I Dream Wingspan Wooop Wooop World´s Fair 1893 Yedo: Deluxe Edition Yokohama Yspahan Zen Garden Zombie Kidz: Evolution Zooloretto Zooloretto Junior Zoo Panic
%d bloggaajaa tykkää tästä: