Kaikki kesän kertapuraisut yhdessä platinapaketissa! Sisältää mm. Burgle Bros, Francis Drake, Firenze ja liudan muita pelejä

Jätä kommentti

16.8.2019 Kirjoittanut JK

Mitähän kaikkea se Puutyöläinen on pelaillut tänä kesänä?

Noooo nyt kun kerran kysyit, niin vaikka mitä. Ensinnäkin tässä Top 5 peliä kesälomamatkoiltamme heti alkajaisiksi. Ja jatketaan saman tien uudella tuhdilla paketilla lautapeliaiheista lomiltapaluuluettavaa.

Aloitetaan vahvasti pelillä nimeltä

Burgle Bros

Toivottavasti kamerasta löytyy parempikin kuva.

Burgle Brosissa ollaan jengi huippurikollisia Ocean’s Elevenin tai kai Mission Impossiblen tyyliin, tehdään keikka kolmikerroksiseen pankkiin ja ryöstetään kassakaapit ja poistutaan katon kautta. Kerroksessa on vartijat, joita sitten pakoillaan, ja ne koostuvat erilaisista huoneista, ansoista, lukoista ja vaikka vessoista, joissa lymyillä. Hauska teema! Alun perin vähän turhan abstraktisti laatoista koostuva pelikenttäkin tuntuu pelin aikana muuttuvan oikeaksi pankiksi, jossa temppuillaan ja juostaan vartijaa karkuun, noustaan tavarahissillä vahingossa yläkertaan ja löydetään kassakaapista persialainen kissa.

Peli pelattu: kolme kerrosta selvitetty ja kassakaappia murrettu.

Flash Point: Fire Rescue oli pitkään suosikkiyhteistyöpelimme, mutta jäänyt rotaatiosta. Burgle Bros vei nyt varmaan lopullisesti sen paikan saman painoluokan yhteistyöpelinä – no, ehkä Bros on karvan verran vaativampana. Vai veikö? Peli oli hurja hitti heti saapuessaan meille, lapset halusivat pelata sitä ilta toisensa jälkeen, mutta sitten se unohtui pelihyllyyn. Ehkä uskomattoman kompakti pelilaatikko toimii sitä itseään vastaan, ja se on kirjaimellisesti hukkunut pelihyllyyn? Tai sitten kyseessä oli vain alkuhuuma, jonka jälkeen herättiin realiteetteihin – yksi peli kestää nimittäin harmillisen pitkään. Tähän pitää varata kaksi tuntia aikaa. No, eiköhän pankkikeikkailuun palata kun aikaa taas löytyy, hauska peli kuitenkin on kyseessä.

*

Elokuussa vietettiin LitsaConia, jolloin lautapelaavan Suomen katseet kohdistuivat Littoisiin, joka on joko lähellä Kaarinaa tai osa Kaarinaa, ja kerrottakoon varsinaissuomirajoitteisille, että kumpikin näistä on lähellä Turkua. Con tulee amerikan sanasta ”convention”, joka sanakirjan mukaan on tapa, tottumus. LitsaConin vetää Litsan Lautapelikerho, joka on Saarron pariskunnan perustama, jotka taas kirjoittavat Todellisuuspakoa. Minä sain sinne ystävällisesti kyydin pariskunta Noppapotilta. Ja kas vain, olipa muitakin lautapeliskeneläisiä paikalla Litsan seurakuntatalon suuressa salissa.

LitsaConissa pelasimme mm. Vuoden strategiapeliehdokkaita (Amul, Decrypto). Tästä kilpailusta kuulette pian ilmoitusluonteista asiaa Peliyhdistykseltä, joten ei siitä sen enempää. Mainitaan tarkemmin vielä illan pääruoka, vuodelta 2013 kumpuava peli nimeltä

Francis Drake

Tämä on pitkään kiinnostanut paitsi kauniin ulkomuotonsa, myös minulle turhan harvinaisen kaapparikapteeniteeman ansiosta. Annika opetti meille yhden suosikkipeleistään.

Francis Drake -mies oli kuuluisa brittiläinen kaapparikapteeni, ja niinpä tässäkin pelissä tehtävämme on pitkälti ahdistella espanjalaisia ja viedä heidän arvometallinsa. Sen lisäksi kerätään myös siirtomaatavaraa, mihin minäkin lähdin satsaamaan. Francis Drake -peli paljastuikin alkavan työläistenasetteluna aikaradalla. Laitoimme duunarikiekkojamme erilaisiin ruutuihin koti-Englannin satamassa, joista saattoi kerätä miehistöä, ruutia ja muonaa tulevalle retkelle, sekä värvätä erilaisten leidien ja herrasmiesten palveluksia. Tämän jälkeen toisessa osassa purjehdittiin Karibialle, hyökkäiltiin rahkeiden mukaan laivoihin tai asumuksiin ja kerättiin kahvia ja tupakkaa. Tällainen kahtalainen kierros toistetaan kolmesti, ja paras voittaa. Jos pasaatituuli olisi tarttunut yhtään paremmin purjeisiin, se olisi ollut minä, mutta nyt voiton ja Queen Elizabethin suosion nappasi Miira. Kelpo peli ja temaattinenkin kyllä.

Arvaako näistä, missä päin pöytää istuin?

Jätin Litsan Laudalle lahjoituksena pelin nimeltä

Municipium

 

Joka on Reiner Knizialta jälleen kerran nokkela peli. Tämä on aluehallintaa, jossa et voi kuitenkaan saada lisää ukkeleita. (Sentään ukkelisi voivat saada vihreän laakeriseppeleen – tällainen vastaa kahta tavista.) Samat ukkelit siis vaihtelevat paikasta toiseen, ja koetat olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa enemmistöinesi silloin kuin pisteytetään.

Olen antanut itseni lukea huhun, että peli oli julkaisijan mielestä 3 – 5 pelaajalle, mutta Knizia halusi 2 – 4 pelaajaa, johon päädyttiinkin. Kaksinpeli on täysin mahdollinen, mutta kyllähän vähintään sen kolmannen pelaajan haluaisi mukaan tilannetta elävöittämään. Peli on nopea mutta tuntuu silti pelanneensa oikean pelin, eli se oli onnistunutta superfilleriosastoa. Ja ensimmäisen pelin aikana tajusi, että tätä voi oppia pelaamaan hyvin tai huonosti. Mieli olisi tehnyt, –  Municipiumissakin on sitä korvien välissä kutkuttavaa Knizian syyhypulveria – mutta eipä tuota kotona saisi kovin usein pelattua, joten toivottavasti litsalaiset kokeilevat (ei paineita).

*

Sitten kesän kovat kirjastoeurot. Pitkään kesti, ennen kuin sain lainattua pelin nimeltä

Shakespeare

Teema kun kiinnostavaa, ja peli näyttää hyvältä ja nauttii arvostustakin. Miksipä ei! Joskin se tuli nyt itselleni kuitenkin epäotolliseen aikaan. Shakespeare (Herve Rigal 2015) paljastui työläistenasetteluksi aikana, jolloin itse elän vähätyöläiksellistä kautta. Tuntuisin kaipaavaan mekaniikkaan jotain uutta. Shakespearessa toki on omat jipponsa siinäkin. Työläiset nimittäin ovat teatterin näyttelijöitä, lavastajia ja puvustajia, jotka ovat neuvotelleet itselleen hyvin modernit työehdot: työskenneltyään viikon he saavat levätä seuraavan viikon. Ja heitä patistavat töihin esimiehet, joiden määrän saat itse määritellä. Aika hurjaa – siitä käydään sokkohuutokauppa joka kierroksen alussa. Tarjoat enemmän, ja sinulla on enemmän työntekijöitä. Vähemmän, niin saat aloittaa, eikä niin moni duunari ole ensi viikolla lepäämässä.

 

 

Näyttämön rakentaminen on ikään kuin oma pelinsä, jossa asetellaan lavalaattoja symmetrisiin muodostelmiin. Se vaikutti omaan makuuni kiinnostavammalta kuin toinen tärkeä sisäispeli, radat. Kolmella eri radalla pääsi etenemään, ja niistä tuli pisteitä ja rahaa. (Rataetuiluun tuntuu että kolmas pelaaja olisi ollut kiva.) Lopussa, ensi-illan jälkeen piti maksaa työläisille lopulta palkka.

Ei pöllömpi peli tämä Shakespeare, ja oikein korea katsellakin.

She doth teach the torches to burn brighter

 

Silti kesän kirjastoeurojen kirkas ykkönen on

Firenze

Tämähän on Andreas ”Hansa Teutonica, Gugong” Stedingin peli vuodelta 2010, ja omassa arvostelussani jopa päihittää molemmat edellämainitutkin. Sanon tämän heti alkuun, koska muuten jotkut teistä saattavat nukahtaa. Sillä ainakin itsestäni tuntui pelin nähtyäni, että Firenze on ilmiselvä perustason peruseuro, jossa jotain abstrakteja torneja muka perusrakennellaan…

…kunnes pelasin sitä Yucata.de:ssä. Ja nyt peli on ilmestynyt Quined Gamesin uutena painoksena ja löytänyt tiensä Helmet-kirjastojen valikoimaan (kiitos siitä), pitihän se lainata saman tien. Arvelin, että rouvakin voisi tykätä.

Firenze on liukuhihnapeli, jossa rakennetaan torneja. Paine tulee siitä, että koetat saada kasattua liukuhihnallasi mahdollisimman paljon torneja, mutta jos haukkaat liian suuren palan, tornit sortuvat. Jos aloitat tornin rakentamisen, sitä on jatkettava tauotta. Turboahdetun liukuhihnan rattaisiin lentävä pienikin kivensiru saa koko polkupyörän kaatumaan ja mitä kovempaa ajat, sitä kauemmas lennät. Analogia sekosi nyt aika tavalla, mutta ei jäädä tuleen makaamaan.

Sitten tulee kortteja ihan omalla, konkreettisemmalla liukuhihnallaan. Korttien myötä saa erivärisiä puupaloja tornien rakenteluun. Kortit itse tekevät hyvää tai pahaa, itselle ja/tai muille, ja niihin tulee varautua. Niiden saapumisen näkee ennalta. Jos jättää ne toisille pelaajille eikä ole varautunut tähän, turha pahoittaa mielensä.

Olen pelannut peliä nyt neljä kertaa ja katselemme omaa kopiota. Rouvakin nimittäin toivoi sitä. Tässä on kiva välisarjan euro, porttipeli plus, jossa on kiva pieni jännite koko ajan päällä sekä rakentamisesta että korttien vahtimisesta, toisten tekemisiä pitää pitää silmällä, pääsee pinoamaan puutorneja, toimii kahdella mutta varmasti useammallakin ja mitä vielä? Korttien symboliikka vain mietityttää: sen oppii kyllä, mutta jos tätä tuttavapariskunnille tarjoaisi, menisikö koko heidän iltansa ikonien ihmettelyyn…? Alkuperäistä Pegasus Spielen enkkutekstiversiota liikkuu aika vähän markkinoilla. Katsotaan

Ainoa mikä hämmästyttää… Toscanan kaupunki, joka on kuuluisa torninrakenteluvimmastaan, ei suinkaan ole Firenze, vaan San Gimignano. Ehkä San Gimignano ei sitten ollut tarpeeksi vetävä nimi markkinointimielessä?

San Gimignanon torneja. Kuva Wikipedia/ Dlanglois

San Gimignanon sadasta tornista on jäljellä enää tusina. Ne ovat sortuneet unholaan vähän kuten Firenze-pelin puutornit sortuvat. Kuva Wikipedia/ Dlanglois

 

Olen blogilukijana ja kyselijänä hyvin tyytyväinen saamaansa vastaukseen. Miksipä en, sainhan elää mukana hienojen pelisessioita mukana, lähes kuin olisin ollut itse paikalla. Mutta unohtikohan Puutyöläinen, mistä lupasi viime blogauksensa lopussa lupasi kirjoittaa?

Verflucht!

Kyllä vain, se oli se Stephen ”The Game” Benndorfin vielä The Gamea parempi peli, joka on ollut lasten kanssa meillä kesähittinä. Kummittelupeliä on lätkitty monen monituista erää, ja se sai jopa meidän kahdeksanvuotiaan palattua pelailun makuun kevään kuivan kauden jälkeen.

Vaan aluksi Verluchtille meinasi käydä köpelösti. Pelasimme sitä yhden erän vaimon kanssa, ja se tuntui kuivalta alakoulun matematiikan harjoitukselta. Päätin kuitenkin kokeilla vielä lasten kanssa kolminpelin, ja nythän peli aukeni. Tämä on rajoitetun kommunikaation yhteistyöpeli vähän The Gamen tapaan. Kaikilla on käsissä lukukortteja, jotka olisi kiva pelata optimaalisesti, mutta kun ei saa sanoa, mitkä numerot itsellä on.

Kommunikaatiorajoitukset ovat kivoja, peleissä. Elämässä kommunikaatio tunnetusti on aivan tuhottoman vaikeaa ja epäonnistuu aina, mikä harmittaa sitä enemmän, mitä enemmän aikaa on käyttänyt viestinsä muotoilemiseen, joten varmaan parhaat strategiat kommunikointiin elämässä olisivat joko se, että hioo jokaisen lausuntonsa loppuun asti joka kulmasta ja vinkkelistä peilaillen ennen kuin postittaa sen kirjekuoressa, tai ettei puhu kenellekään koskaan mitään. Mutta rajoitettu kommunikaatio, siis jotain siltä väliltä… Miksi lähteä vasiten rajoittelemaan viestintää?

Koska peleissä se luo oman hauskan jännitteensä, vähän kuin kauhuleffoissa se tyyppi, joka jää osoittelemaan ihmissutta tms. ja alkaa änkyttää kauhusta, ja muut ovat että ”hä, mikä sulle tuli, jos on jotain asiaa niin kakaise pois”, ja ihmissusi lähenee ja tyyppi sen kuin änkyttää ja yleisöä jännittää, että eikö se nyt saa pelastettua niitä. Oikeastaan kun asiaa miettii, kommunikaatiorajoitteet ovat aika kiinnostava aihe. Luovuutta tuntevat ymmärtävät usein, kuinka suinkaan ei ole paradoksaalista, että esteet ohjaavat luovuutta – kuten törmät muuttavat löllyvän suon virtaavaksi joeksi. Jos linkoaa haulikourallisen jokaiseen ilmansuuntaan, kaataa vähemmän metsoja kuin puolisuppealla piipulla.

Ehkäpä kommunikaatiorajoitepeleissä on sama hauskuus – ne fokusoivat ihmiset. Flow- eli virtaustilaan tarvitaan keskittymistä, ei skitsofreniaa. Joten jos keskittymiselle annetaan raamit kuten hevoselle silmälaput, ihminen tarkentaa paremmin siihen, mikä on olennaista.

luonto eläin turkki ajoneuvo hevonen ruskea ohjat ori harja suitset tamma kuski valmentaja hevosen pään riimu pferdeportrait hevosvaunuissa equestrianism kuormajuhta hevonen päät silmälaput Schlo Herrenchiemsee horse kuten nisäkäs hevosen valjaat valjaat eläin urheilu hevosurheilun

Raamit. Fokus. Flow. Tässä olisi Ted-puhe tuloillaan.

Pohjimmiltaan ja oikein tylsästi ajateltuna Verflucht on kyllä matemaattista optimointia rajallisen tiedon ja rajallisen kommunikaation raameissa. Kannattaako käyttää tämä 32 nyt voittaakseni hirviön 28, vaikka neljä pistettä menee hukkaan. Mutta kun sitä pelaa, peli virtaa nopeasti, kortit kääntyvät kuin poltergeistin toimesta, hirviöuhka kasvaa kunnes niitä taas työnnetään takaisin, välillä kädet täyttyvät aseista ja se on kivaa… mutta sehän tarkoittaa vain sitä, että hirviöt ovat keräämässä voimia! Ja kaikki toimivat yhteistyössä ilman pomottavaa alfaa: ”saattekste hoidettua noita, mulla on surkeat aseet ja niitä on jo neljä pöydässä” ”okei, no mä voin hoitaa ton ison”.

Ihmismieli on jännittävä, kun se innostuu tehtävästä. Numerot korteilla muuttuvat tarinaksi.

Verflucht on perhepeli, joka toimii parhaiten 3 – 4 pelaajalla, että informaatio ja kommunikaatio jakautuu ja elää, mutta omaankin käteen tulee välillä aseita. Toivottavasti en ole nyt ylimyymässä peliä, mutta meillä on tykkäilty.

Wau, tiesinhän ettet unohtaisi, Puutyöläinen, olet yliveto. Kerro vielä, mistä kerrot meille seuraavassa postauksessasi?

Noo, onhan tässä kaikenlaista kirjoittamatta. Carpe Diemia on pelailtu, ja tosiaan niitä laadukkaita Vuoden strategiapeli -ehdokkaita. My Little Scythekin on blogissa perkaamatta ja mitä vielä… Suosikkiperhepelini listaakin meinasin päivitellä, edellinen kun on vuodelta 2017. Kuule, jos tehdään niin, että laitat palautetta ja kerrot, mistä haluaisit kuulla.

Kiva homma, mihin osoitteeseen?

Puutyöläinen
Postilokero 347
33101
Tampere 10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pelejä

7 Wonders Architects 7 Wonders Duel 10 Days in Europe 1775: Rebellion 1918: Veli veljeä vastaan 1960: Making of President Abluxxen Above and Below Adventure Land Afrikan tähti Agricola Agricola: All Creatures Big and Small Agricola: All Creatures Big and Small Big Box Agricola: Family Edition Alhambra Alias Altiplano Amerigo Amul Animal Rescue Antiquity Arboretum Architects of the West Kingdom Arkadia Arkham Horror: The Card Game Arnak - Kadonneet rauniot At the Gates of Loyang Augustus Avalanche at Yeti Mountain Azul Azul: Queens Garden Azul: Stained Glass of Sintra Azul: Summer Pavilion Bang! Bark Side Battle Line Belratti Best Treehouse Ever Beyond Baker Street Biblios Blitz Bowl Blood Bowl Blue Lagoon Blueprints Bohnanza bondtolva Bonfire Bora Bora Brandon the Brave Brass: Lancashire Brikks Broom Service Bruxelles 1893 Builders: Antiquity Builders: Middle Ages Burger Up Burgle Bros Bus Byzanz Bärenpark Cabo Cacao Camel Cup/Camel Up Candy Chaser Caper Carcassonne Carcassonne: Safari Carcassonne Junior Carnegie Carpe Diem Cartographers Castell Castle Panic Castle Rampage Castles of Burgundy Castles of Burgundy: 20th Anniversary Edition Castles of Burgundy: The Dice Game Castles of Mad King Ludwig Castles of Tuscany Catacombs of Karak Catan Catan Junior Caverna Caverna: Cave vs Cave Caylus Celestia Century: Spice Road Cheeky Monkey Chez Greek Chicago Express Citadels City of Spies: Estoril 1942 Claim Claim 2 Claim: Reinforcements Clank! Clans of Caledonia Co-Mix Coal Baron Codenames Codenames Duet Coimbra Coloretto Colt Express Colt Express: Horses and Stagecoach Colt Super Express Combo Color Commissioned Compatibility Concept Kids: Animals Concordia Cook-Off Copenhagen Corinth Cottage Garden Council of Four Cubist CV D&D Dale of Merchants Dale of Merchants 2 Das Vermächtnis des Maharaja Decrypto Deus De Vulgari Eloquentia De Vulgari Eloquentia: Deluxe Edition Diamant Diamonsters Die Quacksalber von Quedlinburg Die Tavernen im Tiefen Thal Discoveries: The Journals of Lewis & Clark Dixit Dixit Jinx Dixit Odyssey Dominion Doppelkopf Doppelt So Clever Doublehead Kids Draftosaurus Dragomino Dragon's Breath Dragon Castle Dream Factory Dream Home Dynasties:Heirate&Herrsche Eclipse Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Eight Minute Empire: Legends Elfenland El Grande Eläinpyramidi Escape: The Curse of the Temple Escape Room: Pakohuonepeli Escape the Room: Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa Etanaralli EXIT Explorers of the North Sea Fake Artist Goes to New York Falling Sky Fallout Family Inc Fertility Fiasco Fight for Olympus Firenze Five Tribes Flamme Rouge Flash Point: Fire Rescue Flash Point: Urban Structures Florenza Dice Game Fog of Love Food Chain Magnate Forbidden City Formula D For Sale Forum Trajanum Freedom: The Underground Railroad Fuji Fuji Flush Fungi Funkelschatz Ganz Schön Clever Gemblo Genial Getaway Driver Ghost Fightin' Treasure Hunters Ghosts of Christmas ginirommi Ginkgopolis Glory to Rome Glücks-Piraten Goa Go Go Eskimo Grand Austria Hotel Great Western Trail Gulo Gulo Gùgōng Hacienda Haggis Halli-Klack Hanabi Hanamikoji Hansa Teutonica Harry Potter: Hogwarts' Battle Harry Potter: Hogwarts Battle - Defense Against the Dark Arts Hepan hirnahdus Here I Stand hertta Heul Doch! Mau Mau High Society Hoity Toity Hokkaido Hollywood Honshu Hornet Hugo: Das Schlossgespenst Hurjan hauska autokilpa Imhotep Imhotep: The Duel Imperial Infinity Gauntlet: A Love Letter Game In the Year of the Dragon Islebound Isle of Skye Istanbul It's a Wonderful World Jaipur Jamaica Jaws Julkkispeli (Time's Up!) Just One Jäinen kuolema. Suomen talvisota jätkä Kadonneet kaupungit/Lost Cities Kadonnut kaupunki/Forbidden Desert Kalaha Kanin hop hop Kanin loikka Karak Kariba Kartel Karuba Karuba Junior Kellotornin kummitukset Keyflower Kilpikonnakisa Kingdomino Kingdomino Origins King of New York King of the Dice King of Tokyo Kingsburg Klask knaves Knuckling Knights Kodama: The Tree Spirits korttien sekoittaminen Kristallikaivos La Boca La Granja LAMA Lanterns Las Vegas La Venise du Nord Leo menee parturiin Linko! Linnanvaltias Living Forest Lords of Waterdeep Lorenzo Il Magnifico Lost Cities: Rivals Lost Expedition Love Letter Macao Mad Madeira Magic Tower Majesty Mallorca Mancala Manhattan Project Marco Polo II: In the Service of the Khan Marrakech Marvel United Masters of the Universe Mato mato Matryoshka Mechs vs. Minions Medieval Academy Memoir '44 Menolippu Menolippu: Pohjoismaat Merlin Mice and Mystics MicroMacro: Crime City Midnight Party Mint Works Minun ensimmäinen pelini: Hedelmätarha Mmm! Modern Art Monza Mr. Jack Pocket Mucca Pazza Municipium Murano My City My First Castle Panic My First Stone Age: The Card Game Mykerinos Mysterium Mysterium Park My Village Myyräpeli Mölkky Nations Newton New York 1901 Nidavellir Noa No Thanks! Notre Dame Nova Luna Obsession Oceanos OctoDice Oh My Goods! Once Upon a Time On Mars Ora & Labora Oracle of Delphi Oregon Oriflamme Orléans Otys Outfoxed! Overbooked Palaces of Carrara Paladins of the West Kingdom Paleo Pandemia Paperback Parade Patchwork Pedzace Jeze Pedzace Slimaki Peikkopolku Pelaajien valinta 2017 Pelaajien valinta 2018 Pelaajien valinta 2020 Pelaajien valinta 2021 Photosynthesis Port Royal Potion Explosion POW! Power Grid Princes of Florence Prodigals Club Puerto Rico Pulsar 2849 Quacks of Quedlinburg Quest for El Dorado Quest for El Dorado: Dangers & Muisca Qwinto Qwixx Ra Race for the Galaxy Raiders of the North Sea Railroad Tycoon/Railways of the World Rajas of the Ganges Reef Encounter Rhino Hero/Super Rhino Rialto Richard Ritterschlag Riverboat Rocky Road à la Mode Rokokoo Roll Player Root Rory's Story Cubes Roskis Rudi Racer Rumpel-Ritter Saboteur Sagrada Saint Malo Salaisuuksien saari Samurai San Juan San Marco Santa Monica Santiago Santo Domingo Santorini Savannah Cafe schnapsen Scotland Yard Seas of Fortune: Hansa Seasons Shakespeare Shakki Sherlock: Holmes & Mycroft Sherlock Holmes Consulting Detective Shipyard Shogun Showtime Signorie Silk Road Sintra Skull King Smile Soccero Space Freaks Spicy Splendor Splendor: Marvel Star Wars: Imperial Assault Staufer Dynasty Stone Age Story Chest:Tarina-arkku Suburbia Sundae Split Sushi Go! Takenoko Tales and Games: The Hare and the Tortoise Tales of the Arabian Nights Tapestry Tappajahai Targi Teotihuacan Terraforming Mars Terra Mystica Texas Showdown Thebes The Crew The Gallerist The Game The Golden Ages The Mind The Pursuit of Happiness The Taverns of Deep Valley This War of Mine: The Board Game Thurn & Taxis Ticket to Ride: Nordic Countries Tides of Time Tikal Tiletum Timeline Tiny Epic Kingdoms Tokaido Torakkapokeri Tournay Trails of Tucana Trajan Triumph & Tragedy Troyes Troyes: The Ladies of Troyes Troyes Dice Twice As Clever Twilight Struggle Tyynysota Tzolk'in: The Mayan Calendar Vanuatu Verflucht! Via Nebula Village Village Inn Village Port Viticulture: Essential Edition Voyages of Marco Polo Voyages of Marco Polo: Agents of Venice Wacky Wacky West Wallenstein Welcome (to Your Perfect Home) Welcome to... Welcome to the Dungeon Wendake When I Dream Wingspan Wooop Wooop World´s Fair 1893 Yedo: Deluxe Edition Yokohama Yspahan Zen Garden Zombie Kidz: Evolution Zooloretto Zooloretto Junior Zoo Panic
%d bloggaajaa tykkää tästä: