Ensimmäiset suosikkilistani: Tässä ovat TOP 25 perhepeliäni

6

14.12.2017 Kirjoittanut JK

Suosikkilistojahan on kiva lukea, eikö? Joten tässä tulevat omat kaksi suosikkilistaani vuoden 2017 lopuksi. Ensimmäisenä perhepelit.

Perhepeli määritellään tässä sellaiseksi peliksi, jota olen pelannut lasteni kanssa. He ovat tätä kirjoittaessa seitsemän ja yhdeksän synttärinsä korvilla, joten vielä melko keveistä perhepeleistä on kyse. Mitään lastenpelejä nämä eivät kuitenkaan ole, ja moni näistä on siis loistava valinta myös aikuisille kevyemmäksi peliksi.

Listalla on vain pelejä, joita olen pelannut vähintään kaksi kertaa, joten jotkin lupaavatkin pelit kuten Las Vegas jäävät vähän näytön takia pois.

Listojen tekeminen on muuten aika vaikeaa, vaikka pelit jakaisikin näin kahtia eri käyttötarkoitusten mukaan. Ei pidä siis liian tosissaan tuijottaakaan näitä järjestysnumeroita: kaikki nämä pelit ovat mielestäni erinomaisia. Koska tämä on ensimmäinen varsinainen top-listani, tässä on väistämättä jonkinlaista lifetime achievement award -henkeä. Toisin sanoen vaikkeivät kaikki nämä pelit olisikaan kuuminta kamaa juuri nyt, näistä peleistä meillä on nautittu niiden parin vuoden aikana, jolloin olemme tosissamme innostuneet pelailemaan. Ja kun sanon ”meistä”, koetan ottaa listatessanikin vähän huomioon myös lasteni peleille tarjoaman vastaanoton, koska heidän kanssaan olen näitä eniten pelannut (joskin jos he saisivat päättää, listan kärjessä kahinoisi Mice and Mystics).

Ehkä tästä joitain lahjavinkkejäkin voi löytyä lukijoilleni.

Jo riittää, ei kun listaamaan!

Top 25 perhepelini 2017


25. Hornet

Hornet on meillä tällä hetkellä elmukelmussa varastossa. Se aiheutti niin paljon… tunteita, että kokeilemme seuraavaksi uudestaan ensi keväänä. Tämä on hyvä asia ja lasketaan pelin hyväksi. Käytän Hornetia lasten education sentimentaleen kuten ranskalaisetkin. Vähän kuninkaanteko-ongelmia, kuten tällaisissa usein on, mutta näppärä värikäs peli, ja tuo toiminnonvalintamekanismihan on hyvin virkistävä. Tulipa muuten mieleen, että kokeilen seuraavaksi sillä variantilla, jossa voittaja ei karkaa nappaamaan voittamansa pesän mesiä, vaan ne päätyvät kakkoselle.


24. Alhambra

Alhambraa on meillä pelattu enemmän aikuisten kanssa kuin lasten, mutta sen oppii jo ehkä kahdeksanvuotiaasta – heti kun pluslaskut on hallussa. Alhambra on moni tavoin vähän kuin Carcassonne ilman sen ajoittain vähän häijyäkin vuorovaikutusta. Yhtä hyvin Alhambra on myös otettu vastaan aina kun olen sitä ihmisillä peluuttanut. Kolmesta viiteen pelaajalle käytännössä. Toisin kuin kuvassa, meillä on omana uudemmanpuoleinen painos, Family Box, koska siinä oli hieno iso pelilauta (vähän turhan iso ollakseen käytännöllinen kyllä mutta estetiikka on käytäntöä tärkeämpää), ja sen sai Amazon.de:stä halvalla. Family boxin mukana olisi myös pari (vähän ylimääräisiltä tuntuvaa) lisäosaa sekä Granada, jota en koskaan muista kokeilla.


23. No Thanks!

Ota kortti tai maksa yksi kolikko passataksesi. Ehkä yksinkertaisin peli maailmassa, mutta toimii silti ja synnyttää kiperiä valintoja. Sitäkin helpompi opettaa. Hankin Mayfairin uutena painoksena omaan kokoelmaan – sehän on lähes jokaisen lautapelaajan velvollisuus.


22. Rhino Hero / Super Rhino

Höpsö, puoli-ilmainen ja hauska näppäryyspeli, ja ainoa sellainen kai tällä listalla. Ei, melkein unohdin listata parhaan näppäryyspelin:


21. Mölkky

Suomen suvi ja ilmassa viuhuva kalikka. Kuivan kangasmetsän ja auringon tuoksu. Elämä ja kuolema yhdessä; näiden kiertokulku pelinä. It’s Moelkkue. To try it is to love it.


20. The Builders: Middle Ages

Tämä on melkein puzzle eli pulma pikemminkin kuin peli: melkein. Pitää hankkia rakennuksia ja duunareita ja laittaa jälkimmäiset hommiin edellisille. Kahdeksanvuotiaani oppi tässä ihmeen hyväksi, kuusivuotiaalle voittaminen on vielä  hankalaa. Opin tykästymään pelin kiliseviin muovikolikoihin ja suorastaan rakastamaan niitä Das Vermächtnis des Maharajan valuvikaisten lättyjen jälkeen. Ei Builders tajuntaa räjäytä, mutta se on pieni, kiva peli pienessä laatikossa, joka on tarjonnut meille jo kymmenittäin pelikertoja.


19. Elfenland

Tämän kulta-aika on meillä vielä edessä. Kuusivuotiaalle se oli vähän liian vaikea, mutta pelin eduksi mainittakoon, että siitä pidettiin silti. Vaatii neljä tai viisi pelaajaa parhaimpaansa. Upea kartta, paljon syvyyttä vielä edessä etenkin vuorovaikutuksen osalta. Sitä kehuttua mikrolisäosaa, jossa pitää palata johonkin tiettyyn kaupunkiin, emme ole vielä päässeet kokeilemaan. Blokkauslaattojakaan emme ole käyttäneet.


18. Dixit Jinx

Tämä lähti kympillä mukaan alesta taannoin, kun olin yllättävän nopeasti kyllästynyt perus-Dixitiin, mutta lapseni eivät. Oikein hyvää käyttöä ”pika-Dixitista” on irti saatukin. Vähän erilainen peli ”arvaa mitä tarkoitan” -mekaniikkoineen. Vartti nopeasti opittavaa, mutta nopeaa pähkäilyä vaativaa ja kehittymisen mahdollisuuksia tarjoavaa hupia. Mukava saada todistaa lasten ajatuskulkua. Tismalleen 4 – 5 pelaajalle, vaikka laatikossa laajempaa luvataankin.


17. Matryoshka

”Matrioska on kiva peli”, huusivat tytöt oliko jo ekalla pelikerralla. Söpön kuvituksen takia sen hankin, mutta tytöt(kin) tykästyivät peliin(kin) sen takana. Helppo, näppärä setinkeräystä ja – kiitettävää ja meidän kokoelmassamme turhankin harvinaista kyllä – kaupankäyntiä yhdistävä pieni korttipeli, joka olisi vielä parempi neljällä pelaajalla (ja viidellä vaatisi isomman pöydän kuin meillä on).


 

16. When I Dream

Unipelistä kirjoitin äskettäin tämän arvion Lautapelioppaaseen. Lähes partypeli, ellei olekin sitä; hauska seurapeli ainakin. Kuumottava hyvällä tavalla ainakin unennäkijän roolissa. Vaatii vähintään neljä pelaajaa, joten ei hirveän usein eksy sattumoisin pöydälle, mutta mielelläni tätä tilaisuuden tullen tarjoan.


15. For Sale

Huutokauppausta helposti ja hauskasti, For Sale on taas peli sarjassamme ”ehdoton jokaisen kokoelmaan”. Iellolta on tullut uusi versio tästäkin klassikosta, mutta en ole vieläkään näköjään tilannut sitä omaksi. On jotenkin niin selvää, että ostan sen vielä, ettei sitä tarvitse edes kiirehtiä. Se tippuu kuin kypsä omena puusta ajallaan. ”Myytävänä” toimii vähintään yhtä hyvin aikuisten kesken. (Kuvassa olevan  suomennetun version korttilaatu jättää muuten toivomisen varaa.)


14. Dream Home

…on kaunis kuin karkki, joten se oli helppo myydä tytöilleni. Unelmakodissa värvätään kortteja, joita laitetaan sitten oman talon ”pohjapiirustukselle” . Vaikka kortit värvätäänkin pelilaudalta eikä kädestä käteen, Best Treehouse Ever ja miksei myös Sushi Go! -vertauksilta ei voi välttyä. Korttien englanti ei ole yhtään niin paha asia kuin aluksi luulin – kaikki tieto on julkista, joten lasten muistia on helppo virkistää. Lisäosa 156 Sunny Street tuli äskettäin ulos, mutta siinä ei ole uusia taloja, joten en ole vielä sännännyt ostamaan. Ehkä uudet huonekortit kuitenkin jossain vaiheessa houkuttavat – veikkaan, että jos näyttäisin ne tytöilleni, he vaatisivat niitä.


13. Flash Point: Fire Rescue

Palomiespeli on kirvoittanut meillä tunteita jännityksestä riemuun. Riittää, kun aikuiset osaavat palonetenemissäännöt yms., lapset voivat keskittyä päättämään, miten omilla ukkeleillaan toimivat. Vähän miinuksena se, että hallinnointivuorot jokaisen pelaajan vuoron välissä kestävät joskus pitempään kuin pelaajavuorot: pelaajien päätökset kun ovat usein melko yksioikoisen helppoja. Silti, teema on hieno, tulen eteneminen on hienon arvaamattomasti toteutettu, ja jännittäväähän meillä on tämän parissa ollut.


12. Cacao

Phil Walker-Hardingin on oltava hieno mies, niin näppäriä perhepelejä mies tehtailee. Toinen hänen peleistään tällä listalla on ”työläislaattojen” asettelua preussilaisen järjestelmälliseen viidakkoon, ja se tarjoaa ikään kuin erilaisia hentoja light-polkuja voittoon. Lisäosan Chocolatl ostan kun joskus löydän halvalla. Paras ehkä meillä vasta näinä ikävuosina ja toivottavasti tulevaisuudessa myös.


11. Fungi

Aikuisten makuun kolahtava peli, jonka kahdeksanvuotiaskin kuitenkin oppi, joten siirrettäköön tälle listalle. Kohta parikymmentä peliä takana, ja aina kun sienet ovat pöydällä, yllätyn kuinka näppärä paketti se taas olikaan. Päihittänyt viihdearvollaan kahdentoista euron hintansa 6-0. Vinkki: käyttäkää ympyrän muotoista metsää, niin säästytte paljolta turhalta korttiensiirtelyltä. Olisipa kiva saada tämä suomeksi suomalaisilla ruokasienillä. Lukevatko Martat?


10. Fuji Flush

Miksei Unosta ole tehty parempaa versiota, kuulee turuilla ja toreilla kyseltävän. Nyt on, ja sen nimi on Fuji Flush (saksaksi sen nimi on Futschikato). Korteista pitää päästä eroon tässäkin, mutta nyt se vaatii vähän tuumintaa sekä ajoittain yhteistyötä toisten kanssa: saman numeron pelaamalla liittoudutte yhdeksi ja olette molemmat vahvempia. Kiinnostava peli, sillä vaikka säännöt oppii ekan pelikerran kuluessa, strategia on kaikkea muuta kuin ilmeinen: milloin kannattaa räväyttää ne isot tiskiin, miten päästä eroon pienistä…? Uponnut hyvin niin aikuisporukoissa kuin monisukupolvisissa peliseuroissa, ja tarjoaa paljon sosiaalista hupia: ”Ai että kun teillä on ihana tiimi siinä, ootte ihan kakstoista saanut aikaan…” *iskee kolmentoista pöytään*. Ainoana huonona puolena vaatii 5 – 8 pelaajaa, joten ei tule ainakaan pelattua liikaa.


9. Eight Minute Empire: Legends

Kaunis aluehallintapeli, joka tuntuu lihaisammalta kuin parinkymmenen minuutin kesto antaisi olettaa. Pakettiin kuuluvia lukuisia mikrolisäosia tulee harvoin käytettyä, peruspeli kun on valmis sellaisenaan. Tätä pelaa mielellään aikuistenkin kanssa, mutta kun kahdeksanvuotiaani oppi tämän, siirretään tälle listalle. Kompakti paketti, sanoisinko jopa, että sopii jokaisen kokoelmaan? En. Ehkä fantasiateema ei ole kaikille.


8. Kilpikonnakisa

Portti kapealla tiellä peleihin – Kilppariralli on ensimmäinen oikea peli, jonka nuorempi tyttäreni viisivuotiaana oppi, joten se on harvinaisen arvokkaassa nississä. Tällä siirryimme Frozen Junior Labyrintheista ja Afrikan tähdistä isojen lasten liigaan, ja olen yhä valmis peliin aina, niin elegantti pieni arvuutus- ja kädenhallintapeli tämä on. Jos tämän uudelleenteemoittaisi vähän vähemmän söpöksi, tarjoaisin sitä oitis täytepeliksi aikuisillekin.


7. Sushi Go!

Sushipeliä ei ole enää tahkottu yhtä innokkaasti kuin viime vuonna, mutta se ansaitsee ehdottoman korkean sijoituksen elinikäisillä saavutuksillaan: paljon hauskaa on tämän äärellä pidetty, ja oli hienoa nähdä, kuinka se aikoinaan klikkasi nuoremman tytön päässä. Lapset voittavat usein, mikä on perhepeleissä aina tärkeää. Melkein pitäisi hankkia Sushi Go Party jossain vaiheessa – itse asiassa sitä kai voisi suositella ostettavaksi tämän sijasta, jos et peruspeliä vielä omaa.


6. Colt Express

Ohjelmoitu junaryöstö kolmiulotteisessa junassa: Colt Express laittaa ’haun’ takaisin hauskaan. Väkivalta toisia pelaajia kohtaan vähän arvelutti aluksi, kuten kirjoitin arviossani, mutta ei se ole iso kynnyskysymys lopulta meillä ollut – vähällä mökötyksellä on selvitty. Enemmän tyttäriäni vaivaa kilpailla pelin ainoasta kahdesta naishahmosta, varsinkin kun Belle ei kolminpelissä ole kovin hyvä hahmo. Hevoset ja vaunut -lisuri meillä on, ja ostanen jossain vaiheessa toisenkin lisäosan, jos ei muuten, niin uuden naispelaajahahmon Main vuoksi. Miten vain en ole vieläkään saanut pelattua tätä a) täydellä pelaajaluvulla ja b) aikuisten kanssa? Colt Express on paras vasta jostain kahdeksasta-yhdeksästä ikävuodesta ylöspäin, joten ei ole vanhenemassa meillä.

 


5. Diamant

Voi pojat miten helppo ja jännittävä peli tämä onnenkoettelu on. Nyt kun Iello teki siitä tämän uuden version, se on vieläpä kaunista katseltavaakin. 3 – 8 pelaajalle (en ole kaikkein korkeimmilla pelaajamäärillä vielä kokeillut) minuutissa opittava peli, joka saa ennätysnopeasti aina ilmoille nauruja ja parahduksia. Voi ei, miks mun piti lähteä/jäädä… Kivana lisänä lapset oppivat myös lukemaan toisia pelaajia: ”Isi lähtee nyt varmana pois” menee vieläpä usein oikeaan. Sopii jokaiseen pelikokoelmaan.


4. Mad-korttipeli

Tätä ei kaupoista löydä – peli on ollut minulla pojasta asti, jostain päin 80-lukua, ja sillä pelatut sadat jaot näkyvät korteista. Myönnän siis, että tunneside nostaa tämän sijoitusta, etenkin nyt kun peli oli ensimmäisiä, joita opetin lapsilleni toissa vuonna. Voitin ekat kuukaudet, mutta en enää – taitoa on siis mukana, vaikka peli noin muuten on melko lailla Unon versio. Yhden jaon pelaa keskimäärin viidessä minuutissa, eikä se vaadi juuri nimeksikään tilaa tai valmisteluja, joten tämä on aivan omassa nississään superpikapelinä.


3. Karuba

Karuba on hauska peli, johon en näytä vieläkään väsyneen. Bingotyyliin asetellaan laattoja: niistä tulee joko polkua viidakkoon tai sitten niillä siirretään omia ukkoja temppeleille, kultaa ja timantteja matkalla poimien. Aikuisilla on etulyöntiasema, kunnes lapset tajuavat pelin jossakin kolmannen koululuokan kohdalla, mutta sitä ennenkin he ovat nauttineet pelistä heti alun temppelien ja ukkojen sijainnin valitsemisesta ja ”pinotyyppinä” (bingokuuluttajana) olemisesta alkaen. Oma suosikkini Pelaajien valinnan 2017 perhepelien sarjassa.


2. Agricola: Family Edition

Ehkä listan raskain peli, mutta on se vain hienoa pelata lasten kanssa ensimmäistä oikeasti strategista peliä. Olen tainnut tosin voittaa jokaisen erän, mutta enää täpärästi. Perheversio on kaunis ja kätevä peli, jonka parhaat ajat ovat meillä vielä edessä lähivuosina lasten kasvaessa – siksikin optimistisesti näin korkea sijoitus. Tätä pelaa tietysti mielellään aikuistenkin kanssa, ja se on hyvä sellainen ”seuraavan askelen” peli niille, joille alhambrat ynnä muut sellaiset on jo opetettu. Family Editionini sain aikoinaan kolmellakympillä, ja siinä on jo hurja hinta-puupalasuhde. Usein ensimmäinen tarjokkini, kun lapset haluavat pelata jotain ja aikaa on.


1. Best Treehouse Ever

Puumapajapelin on tietysti oltava voittaja. Olemme pelanneet tätä yli 70 peliä, ja se on ollut niin oma kuin lasteni ykkössuosikki hyvin pitkään. Pienen pakkauksen korttipelistä on ollut aivan suhteettoman paljon hupia. Puumajapeli on kaunis ja lapsista hauska ja tarjoaa aikuisillekin merkittäviltä tuntuvia valintoja – jotka eivät kuitenkaan johda heidän voittoonsa yhtään liian usein. Pisteytyskierros on nerokas, ja saa parhaimmillaan aikamoisen pohdinnan aikaiseksi: jos nappaan tuplauksen, Tiina nappaa varmaan toisen, ja sitten Mikolle jää nollaus – mutta hän laittaa sen ruskeille, ja minä jäisin ilman viittä pistettä… Lisätavoitekorteilla pelatessa pelistä voi tulla jopa hyvinkin päätäkorventava, mutta pienten lasten kanssa jätämme ne usein pois. Pelille on tulossa lisä/laajennusosa Forest of Fun, jonka varmaan nappaan jo periaatteesta.

Siinäpä se! Tällaiset kevyemmät pelit eivät usein kestä käyttöä niin pitkään kuin strategisemmat raskaat pelit, joten tutkiskelen jatkuvasti hyviä uusia löytöjä kokeiltavaksi. Moni mainio peli jäi nyt listalta pois, mutta pitäydyttäköön kvartaaliluvussa, siitä kun tulee yhteensä 50 seuraavan listan kanssa.

Ja se seuraava listani, aikuisten pelien 25 suosikkiani, tulee seuraavaksi.

6 ajatusta artikkelista “Ensimmäiset suosikkilistani: Tässä ovat TOP 25 perhepeliäni

 1. Mikko Saari sanoo:

  Love Letterin puuttumista listalta en saata ymmärtää, muuten ei ole valittamista.

  Tykkää

  • JK sanoo:

   En koskaan tajunnut Love Letteriä. Pelasimme sitä muutaman pelin (á ne vaaditut erät), kysyimme toisiltamme ”tässäkö tosiaan kaikki?”, ja palautimme kirjastoon. Ei se vain ole houkutellut uuteen yritykseen. Ehkä tuo Mad on meidän vastineemme sille?

   Tykkää

 2. Annika S. sanoo:

  Diamant! Se pitäisi selvästi nyt viimeinkin hankkia.

  Tykkää

  • JK sanoo:

   Juu! Älä odota liikoja, tämä on tooooodella yksinkertainen peli, mutta sellaisena juuri toimiva – puhdasta onnenkoettelua. Tässä Iellon versiossa on muuten tuollaiset reliikkikortit erona vanhaan versioon – en ole vakuuttunut, että niitä tarvitaan (lisäsääntöjä) mutta saahan ne jätettyä pois.

   Tykkää

 3. Sankari sanoo:

  Hyvä lista! Itse en lapsettomana saa niin paljon irti, mutta osa on varmasti hyviä peluutettavia myös pelaamattomien sukulaisten kanssa. No Thanks! ja Rhino Hero on semmoisessa porukassa ollut jo kovia hittejä.

  En malta odottaa tämän listan isoveljeä. Veikkaan, että meillä on ainakin yksi yhteinen peli top1:ssä (alkaa T:llä).

  Tykkää

  • JK sanoo:

   Hei! Kiitokset. Jep, tosi monet näistä ovat loistavia valintoja pelaamattomien tai vähän pelaavien kanssa. Isovanhemmat esim. ovat nauttineet lukuisista meidän kanssa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pelejä

7 Wonders Duel 10 Days in Europe 1775: Rebellion 1918: Veli veljeä vastaan 1960: Making of President Abluxxen Above and Below Adventure Land Afrikan tähti Agricola Agricola: All Creatures Big and Small Agricola: All Creatures Big and Small Big Box Agricola: Family Edition Alhambra Alias Altiplano Amerigo Amul Animal Rescue Antiquity Arboretum Architects of the West Kingdom Arkadia Arkham Horror: The Card Game At the Gates of Loyang Augustus Avalanche at Yeti Mountain Azul Azul: Stained Glass of Sintra Azul: Summer Pavilion Bang! Bark Side Battle Line Belratti Best Treehouse Ever Beyond Baker Street Biblios Blitz Bowl Blood Bowl Blue Lagoon Blueprints Bohnanza bondtolva Bonfire Bora Bora Brandon the Brave Brass: Lancashire Brikks Broom Service Bruxelles 1893 Builders: Antiquity Builders: Middle Ages Burger Up Burgle Bros Bus Byzanz Bärenpark Cabo Cacao Camel Cup/Camel Up Candy Chaser Caper Carcassonne Carcassonne: Safari Carcassonne Junior Carnegie Carpe Diem Cartographers Castell Castle Panic Castle Rampage Castles of Burgundy Castles of Burgundy: 20th Anniversary Edition Castles of Burgundy: The Dice Game Castles of Mad King Ludwig Castles of Tuscany Catacombs of Karak Catan Catan Junior Caverna Caverna: Cave vs Cave Caylus Celestia Century: Spice Road Cheeky Monkey Chez Greek Chicago Express Citadels City of Spies: Estoril 1942 Claim Claim 2 Claim: Reinforcements Clank! Clans of Caledonia Co-Mix Coal Baron Codenames Codenames Duet Coimbra Coloretto Colt Express Colt Express: Horses and Stagecoach Colt Super Express Combo Color Commissioned Compatibility Concept Kids: Animals Concordia Cook-Off Copenhagen Corinth Cottage Garden Council of Four Cubist CV D&D Dale of Merchants Dale of Merchants 2 Das Vermächtnis des Maharaja Decrypto Deus De Vulgari Eloquentia De Vulgari Eloquentia: Deluxe Edition Diamant Diamonsters Die Quacksalber von Quedlinburg Die Tavernen im Tiefen Thal Discoveries: The Journals of Lewis & Clark Dixit Dixit Jinx Dixit Odyssey Dominion Doppelkopf Doppelt So Clever Doublehead Kids Draftosaurus Dragomino Dragon's Breath Dragon Castle Dream Factory Dream Home Dynasties:Heirate&Herrsche Eclipse Eclipse: Second Dawn for the Galaxy Eight Minute Empire: Legends Elfenland El Grande Eläinpyramidi Escape: The Curse of the Temple Escape Room: Pakohuonepeli Escape the Room: Arvoitus tähtitieteilijän kartanossa Etanaralli EXIT Explorers of the North Sea Fake Artist Goes to New York Falling Sky Fallout Fertility Fiasco Fight for Olympus Firenze Five Tribes Flamme Rouge Flash Point: Fire Rescue Flash Point: Urban Structures Florenza Dice Game Fog of Love Food Chain Magnate Forbidden City Formula D For Sale Forum Trajanum Freedom: The Underground Railroad Fuji Fuji Flush Fungi Funkelschatz Ganz Schön Clever Gemblo Genial Getaway Driver Ghost Fightin' Treasure Hunters ginirommi Ginkgopolis Glory to Rome Glücks-Piraten Goa Go Go Eskimo Grand Austria Hotel Great Western Trail Gulo Gulo Gùgōng Hacienda Haggis Halli-Klack Hanabi Hanamikoji Hansa Teutonica Harry Potter: Hogwarts' Battle Harry Potter: Hogwarts Battle - Defense Against the Dark Arts Hepan hirnahdus Here I Stand hertta Heul Doch! Mau Mau High Society Hoity Toity Hokkaido Hollywood Honshu Hornet Hugo: Das Schlossgespenst Hurjan hauska autokilpa Imhotep Imhotep: The Duel Imperial Infinity Gauntlet: A Love Letter Game In the Year of the Dragon Islebound Isle of Skye Istanbul It's a Wonderful World Jaipur Jamaica Jaws Julkkispeli (Time's Up!) Just One Jäinen kuolema. Suomen talvisota jätkä Kadonneet kaupungit/Lost Cities Kadonnut kaupunki/Forbidden Desert Kalaha Kanin hop hop Kanin loikka Karak Kariba Kartel Karuba Karuba Junior Kellotornin kummitukset Keyflower Kilpikonnakisa Kingdomino King of New York King of the Dice King of Tokyo Kingsburg Klask knaves Knuckling Knights Kodama: The Tree Spirits korttien sekoittaminen Kristallikaivos La Boca La Granja LAMA Lanterns Las Vegas La Venise du Nord Leo menee parturiin Linko! Linnanvaltias Lords of Waterdeep Lorenzo Il Magnifico Lost Cities: Rivals Lost Expedition Love Letter Macao Mad Madeira Magic Tower Majesty Mallorca Mancala Manhattan Project Marco Polo II: In the Service of the Khan Marrakech Marvel United Masters of the Universe Mato mato Matryoshka Mechs vs. Minions Medieval Academy Memoir '44 Menolippu Menolippu: Pohjoismaat Merlin Mice and Mystics MicroMacro: Crime City Midnight Party Mint Works Minun ensimmäinen pelini: Hedelmätarha Mmm! Modern Art Monza Mr. Jack Pocket Mucca Pazza Municipium Murano My City My First Castle Panic My First Stone Age: The Card Game Mykerinos Mysterium Mysterium Park My Village Myyräpeli Mölkky Nations Newton New York 1901 Noa No Thanks! Notre Dame Nova Luna Obsession Oceanos OctoDice Oh My Goods! Once Upon a Time On Mars Ora & Labora Oracle of Delphi Oregon Oriflamme Orléans Otys Outfoxed! Overbooked Palaces of Carrara Paladins of the West Kingdom Pandemia Paperback Parade Patchwork Pedzace Jeze Pedzace Slimaki Peikkopolku Pelaajien valinta 2017 Pelaajien valinta 2018 Pelaajien valinta 2020 Pelaajien valinta 2021 Photosynthesis Port Royal Potion Explosion POW! Power Grid Princes of Florence Prodigals Club Puerto Rico Pulsar 2849 Quacks of Quedlinburg Quest for El Dorado Qwinto Qwixx Ra Race for the Galaxy Raiders of the North Sea Railroad Tycoon/Railways of the World Rajas of the Ganges Reef Encounter Rhino Hero/Super Rhino Rialto Richard Ritterschlag Riverboat Rocky Road à la Mode Rokokoo Roll Player Root Rory's Story Cubes Roskis Rudi Racer Rumpel-Ritter Saboteur Sagrada Saint Malo Salaisuuksien saari Samurai San Juan San Marco Santa Monica Santiago Santo Domingo Santorini Savannah Cafe schnapsen Scotland Yard Seas of Fortune: Hansa Seasons Shakespeare Shakki Sherlock: Holmes & Mycroft Sherlock Holmes Consulting Detective Shipyard Shogun Showtime Signorie Silk Road Sintra Skull King Smile Space Freaks Spicy Splendor Splendor: Marvel Star Wars: Imperial Assault Staufer Dynasty Stone Age Story Chest:Tarina-arkku Suburbia Sundae Split Sushi Go! Takenoko Tales and Games: The Hare and the Tortoise Tales of the Arabian Nights Tapestry Tappajahai Targi Teotihuacan Terraforming Mars Terra Mystica Texas Showdown Thebes The Crew The Gallerist The Game The Golden Ages The Mind The Pursuit of Happiness The Taverns of Deep Valley This War of Mine: The Board Game Thurn & Taxis Ticket to Ride: Nordic Countries Tides of Time Tikal Timeline Tiny Epic Kingdoms Tokaido Torakkapokeri Tournay Trails of Tucana Trajan Triumph & Tragedy Troyes Troyes: The Ladies of Troyes Troyes Dice Twice As Clever Twilight Struggle Tyynysota Tzolk'in: The Mayan Calendar Vanuatu Verflucht! Via Nebula Village Village Inn Village Port Viticulture: Essential Edition Voyages of Marco Polo Voyages of Marco Polo: Agents of Venice Wacky Wacky West Wallenstein Welcome (to Your Perfect Home) Welcome to... Welcome to the Dungeon Wendake When I Dream Wingspan Wooop Wooop World´s Fair 1893 Yedo: Deluxe Edition Yokohama Yspahan Zen Garden Zombie Kidz: Evolution Zooloretto Zooloretto Junior Zoo Panic
%d bloggaajaa tykkää tästä: